RAR Spijkenisse

Bedrijfsboeken, hoe bespaar ik kosten op mijn business

Sharing is caring!

Ik lees graag boeken over business, en over hoe ik kosten bespaar

Zo veel boeken, zo weinig tijd. Het is het verhaal van mijn leven. Godzijdank voor de bibliotheek. De bibliotheek is een van mijn top 2, niet-thuis favoriete plekken op aarde. Het vliegveld is het andere. (De mensen kijken.). Gisteren heb ik nog makkelijk een belbundel afgesloten op de rekening zodat ik kan besparen op mijn zakelijke telefonie.

Hoe dan ook, in antwoord op de vraag van mijn zus heb ik natuurlijk mijn Kindle-bibliotheek geraadpleegd, evenals de lijst “Eerder gecontroleerd” op de website van onze bibliotheek om te zien wat ik recent heb gelezen. Zo heb ik op internet vaker kosten bespaart via MKB Bedrijfszaken

Zakelijke boeken die op mijn lijst stonden om te vergelijken

Er stonden veel zakelijke boeken op mijn lijst. Ik heb een hoop zakelijke boeken gelezen. Ik ben niet zo goed in het implementeren ervan, maar hey, ik weet heel veel. Ik loop op een zijspoor.

Zoals geen tijd in de geschiedenis
We leven in een ongekende tijd, daar bestaat geen twijfel over.

Als het op zaken aankomt, heeft internet de toetredingsdrempel verlaagd, het speelveld genivelleerd, ondernemerschap gemakkelijk toegankelijk gemaakt voor vrijwel iedereen en heeft het de behoefte aan overhead en risico’s bijna volledig verminderd.

Dat is enorm. Hoe lees je zoveel boeken

Als iemand zonder computerachtergrond of bedrijfservaring haar eigen bedrijf kan laten groeien en aanzienlijk meer inkomsten kan verdienen dan ze ooit in haar leven heeft gedaan (dat ben ik), kan iedereen dat. Zoek je nog een manier om als MKB bedrijf te groeien, lees dan zeker deze boeken.

Je moet gewoon anders denken. Dit zijn de boeken die me hebben geholpen om dat te doen.

Mijn topkeuze

rework1. Rework door David Heinemeier Hansson. Dit is mijn favoriete boek over zaken in het internettijdperk. Het gaf woorden aan wat ik waarnam en al aan het uitproberen was en ik denk dat het een uitstekend werk doet om de paradigmaverschuiving uit te leggen die nodig is om succesvol te zijn.

de 4-urige werkweek2. De 4-Hour Workweek: Escape 9-5, Live Anywhere en Join The New Rich van Tim Ferriss. Dit is een ander boek dat dingen heel wat logisch maakt. Ik ben op zoveel manieren zo in tegenstelling tot Tim Ferriss, maar ik waardeer zijn volledig out-of-the-box denken. Dit boek was geweldig voor mij. Voeg daarom direct deze strategie in, en kijk op mkbbedrijfszaken hoe je dit kan doen.

100 dollar startup3. De $ 100 startup van Chris Guillebeau.

Dit boek zet praktische ‘wielen’ op mijn ‘businessplan’, hoewel ik aarzel om dat woord te gebruiken omdat het zo MBA-achtig klinkt en ik dus geen MBA-achtig ben. (Ik begon als een bedrijfskundige op de universiteit en duurde het hele semester nauwelijks. “Het was zo ver boven mijn hoofd, die mensen zijn slim.) Ik ben FBSMP-achtig en Welsh. Dat staat voor Fly By the Seat of My Pants en Wing It.

Eervolle vermeldingen
Het is moeilijk om mijn lijst te beperken tot drie. Dus, hier zijn meer

The Lean Startup van Eric Ries. U kunt zonder veel geld een succesvol bedrijf starten.
The Dip van Seth Godin. Om de handdoek in de ring te gooien of niet.

The War of Art van Steven Pressfield. Ik kan niet zeggen dat ik een relatie had met het hele boek, maar het uitgangspunt was precies waar.

Spil van Seth Godin. Ben je onmisbaar?
15 Secrets Succesvolle mensen weten over timemanagement door Kevin Kruse. Hier enkele goede nuggets.

Essentialisme door Greg McKeown. Wat is jouw ONE ding?
Marge van Richard Swenson. Gezond blijven in een overbelaste wereld.
The Bootstrap VA van Lisa Morosky. Een praktische gids voor iedereen die een virtuele assistent wil worden.