RAR Spijkenisse

Hoe zit het met de inductie kookplaat kun je er alles mee bakken?

Sharing is caring!

De kracht en precisie van de technologie is afkomstig van een elektromagnetisch veld onder het oppervlak van het glazen kookveld dat de stroom direct naar magnetisch kookgerei overbrengt, waardoor het opwarmt.

In wezen snijdt inductie de tussenstap van het opwarmen van een brander en het overbrengen van de warmte naar de pot. Bekijk alle nieuwe kookplaten bij Witgoedland als je de beste prijzen direct wil vinden.

Beste inductiekookplaten

Thuiskoks verwarmen tot inductie omdat het sneller kookt en veel sneller reageert als je de temperatuur terugdraait.

Ook zijn de prijzen voor inductie afgenomen, met enkele inductiebereiken die voor $ 1.000 verkopen, waaronder één door CR aanbevolen: de Kenmore 95103. Inductiekookplaten en -bereiken hebben nog steeds de neiging meer te kosten dan elektrische smoothtops.

Wat Inductie is – en wat het niet is

Inductiebereiken lijken veel op typische elektrische reeksen met een glazen bovenkant. Het grootste verschil dat je zult opvallen, is dat omdat het elektromagnetische veld op een inductiekookveld geen gloei creëert, je niet weet dat het aan is. Daarom zijn fabrikanten begonnen met het toevoegen van virtuele vlammen en andere lichtgevende signalen.

Wat betreft de ovens in inductiebereiken, ze braden en bakten hetzelfde als andere elektrische ovens.

Het voordeel van inductie

Geen enkele andere kooktechnologie die we hebben getest, is sneller dan de snelste inductie-elementen – we praten 2 tot 4 minuten sneller dan de concurrentie om 6 liter water bijna bij te koken. Levensveranderende? Waarschijnlijk niet.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen inductiekookplaten heet worden, maar de warmte wordt door geleiding van de kookpot naar het glas overgebracht, net zoals een hete pan wat warmte naar een aanrecht overbrengt als u het neerzet om uit te rusten. Zodra je de pot verwijdert, stopt die verwarming. En omdat de hitte van de pan naar de kookplaat gaat, wordt het glasoppervlak nooit zo heet als op een traditioneel stralingselektrisch bereik. En als je per ongeluk een inductiebrander opzet zonder dat er een pot op staat, wordt hij niet heet, een leuke veiligheidsfunctie.

Je hebt het juiste kookgerei nodig

Als je op zoek bent naar nieuwe kookgerei, kijk dan naar potten en pannen met de aanduiding “inductie-compatibel.” Als je wilt weten of je bestaande arsenaal aan kookgerei met een inductiebereik werkt, gebruik dan een magneet om te zien of deze sterk aan de onderkant van je potten. Als dat zo is, werkt het op een inductiebrander.