RAR Spijkenisse

In Amerika gebruiken steeds meer huishouden Creditcards

Sharing is caring!

Zelfs als het inkomen van huishoudens en de tewerkstellingspercentages in de VS stijgen, hebben de geld saldo’s op de creditcards een absoluut record. En terwijl de Fed de rente verhoogt, stijgen de creditcardtarieven tegelijkertijd, wat betekent dat consumenten miljarden extra rentelasten kunnen betalen.

De Amerikanen betalen al jaren steeds meer kosten aan de creditcard

Amerikanen betaalden in 2018 $ 104 miljard aan creditcardrente en -kosten, een stijging van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar, en een stijging van 35% in de afgelopen vijf jaar, doordat de Fed-tariefverhogingen zijn doorberekend aan de consumenten. MagnifyMoney analyseerde FDIC-gegevens tot maart 2018 voor elke bank waarvan de deposito’s zijn verzekerd door de FDIC.

De rentevergoedingen van Creditcards worden steeds hoger

Met mogelijk nog vier Fed-renteverhogingen die dit jaar nog zullen komen, schatten we dat de toename van de rente en vergoedingen die in het komende jaar worden betaald, opnieuw boven de 10% uitkomt, waardoor de Amerikanen op het goede spoor komen om meer dan $ 110 miljard te betalen. Onze analyse van de impact van de renteverhogingen door de Fed wees uit dat de creditcardtarieven het gevoeligst zijn voor de renteverhogingen door de Fed, die meer dan twee keer zo snel stijgen als de hypotheekrente.

Gemiddelde APR’s op creditcardrekeningen beoordeeld rente zijn nu 15,5%, een stijging van bijna 300 basispunten in vijf jaar, volgens de Federal Reserve.

De totale revolverende creditsaldi zijn vanaf mei 2018 $ 1.04 triljoen. Het cijfer, dat maandelijks wordt gerapporteerd door de Federal Reserve, is het totale bedrag aan doorlopende creditsaldi gerapporteerd door financiële instellingen, waarvan de overgrote meerderheid credit- en retailkaartsaldi zijn, volgens het CFPB. Vanaf maart 2018 bedroegen niet-kaartgerelateerde revolverende saldi, zoals kredietlijnen in rekening-courant ongeveer $ 73 miljard, volgens onze analyse van de FDIC-gegevens die door de Federal Reserve worden gebruikt om de totale draaiende saldi te berekenen.