RAR Spijkenisse

Mijn mening over het internet en de ontwikkelingen

Sharing is caring!

Als iemand me vertelt ze hebben slimme lampen, een huisdier cam met internet verbonden, of een andere Internet of Things (IoT) apparaat gekocht, krijg ik altijd een onrustig gevoel in de put van mijn maag. Ze zijn zo enthousiast over de uitgaven of hun nieuwe IoT-apparaten en -apps, maar ik ben sceptisch over de privacy- en beveiligingskwetsbaarheden. Hoe kan ik een gesprek voeren over deze zorgen zonder hyper paranoïde over te komen? Misschien is het antwoord dat we nog niet helemaal klaar zijn om deze kwesties op een maatschappelijk niveau te bespreken.

Privacy en veiligheid zijn op het internet erg belangrijk

Privacy en veiligheid voorstanders over de hele wereld hebben het gehad over de bedreigingen die internet van de dingen kunnen vormen voor de samenleving – tenzij normen en voorschriften in de plaats worden gezet om te helpen verzachten een aantal van deze risico’s. Ze zijn er voorstander van dat privacy en veiligheid in het ontwerp moeten worden ingebouwd en niet als een bijzaak mogen komen. Laatst heb ik nog een nieuwe internet provider gezocht op het internet en daar waren mijn gegevens direct beveiligd met een goede SSL aanbieder.

Ik vind dat IOT zeker toekomst heeft maar ik maak me soms zorgen

Terwijl Ik prijs het werk dat voorstanders aan het doen zijn, ivd apparaten zijn op de planken op dit moment en we moeten in staat zijn om gesprekken met alledaagse folk over wat privacy en veiligheidsrisico’s eruit zien als in de digitale economie. Maar hoe kunnen we deze gesprekken voeren als we nog geen begrijpelijke en gemeenschappelijke termen hebben opgesteld om de nuances van privacy en beveiliging te bespreken? Zelfs de afkorting van “internet van de dingen” op zichzelf is niet een veelgebruikte term bij de meeste van mijn “minder techy” vrienden en familie, wat betekent dat ik moet uitleggen waar het voor staat en hoe het ten grondslag ligt aan andere uitdrukkingen zoals “smart huizen. ” Wil je meer weten over vergelijken? Lees dan meer op https://internetvergelijken.org