RAR Spijkenisse

Wat is RAM in een mobiele telefoon precies?

Sharing is caring!

Een van de meest voorkomende behoeften van de meeste smartphonebezitters is een apparaat met een grote capaciteit voor het opslaan van grote hoeveelheden verschillende soorten inhoud. Van afbeeldingen tot video’s, van games tot documenten, telefoons zijn van de spraak- en teksttools van gisteren omgevormd tot de miniatuur-laptops van vandaag.

Met zoveel verschillende smartphones en modellen van smartphones die vandaag verkrijgbaar zijn, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke geheugenopties van het apparaat het meest geschikt zijn voor jouw behoeften. In het bericht van vandaag gaan we kijken naar geheugen- en opslagtechnologie voor losse telefoons en wat dit betekent voor je selfies.

RAM in een smartphone

Random access memory, kortweg RAM, is een van de meest essentiële elementen van een smartphone, samen met speciale grafische en verwerkingskernen. RAM zorgt ervoor dat uw smartphone in staat is om basistaken uit te voeren, zoals het bekijken van een foto in een korte tijd. Dit wordt gedaan door relevante informatie (dat wil zeggen toepassingsgegevens) tijdelijk te kleuren en deze informatie snel aan het betreffende programma te verstrekken. Een RAM-loze telefoon zou praktisch onbruikbaar zijn vanwege de duur van toegang tot bestanden. Als je een telefoon kopen moeilijk vindt raden we je aan om het volgende filmpje te kijken.

Hoe groter de RAM, hoe sneller de telefoon, maar onthoud dat slechts een kleine hoeveelheid RAM-geheugen nodig is zodra uw smartphone een fatsoenlijk besturingssysteem heeft. Als u echter op zoek bent naar een apparaat om videogames te spelen, moet u kiezen voor een smartphone met een grotere RAM-capaciteit.

ROM en interne opslag

Een ander essentieel onderdeel van een smartphone, alleen-lezen geheugen (ROM), is het gebied in de telefoon waarin kritieke bestanden en het besturingssysteem zijn opgeslagen. Interne opslag is een deel van ROM toegankelijk voor de gebruiker voor de opslag van apps, gegevens en andere informatie. Voor de meesten van ons is de ROM-capaciteit van een smartphone het belangrijkste geheugenelement, omdat we hier de meeste inhoud van onze smartphone, inclusief foto’s en video’s, bewaren. Meer ROM betekent meer ruimte voor afbeeldingen, video’s, apps en games.

Smartphone-fabrikanten verbeteren constant de ROM en interne opslagcapaciteit, maar voor de weinigen die nog meer ruimte op hun apparaat nodig hebben, is er een andere methode om het geheugen te vergroten: externe opslag.

Externe opslag

Een toenemend aantal smartphones wordt vervaardigd met externe opslagopties. De meeste hiervan hebben de vorm van een verwijderbare microSD-kaart, die meestal tussen de 2 GB en 32 GB groot is, hoewel u grotere opties kunt kopen. Wanneer u op zoek bent naar een microSD-kaart, besteedt u wat tijd aan het doornemen van de verschillende beschikbare opties en zoekt u naar de optie met de grootste capaciteit voor de laagste prijs.

Als je van plan bent om een ​​groot aantal foto’s, video’s, muziek of videogames op je smartphone op te slaan, is het aan te raden om een ​​model te kiezen met een grote ROM en RAM, plus een microSD-kaartsleuf voor het geval je ooit te weinig ruimte hebt